DE ECHTE SPECIALIST BESTE COLLECTIE MOOISTE SHOWROOM SCHERPE PRIJZEN

In het nieuws - Knalkoning Oss

BPN - 15 oktober 2018
BPN spreekt steun uit voor ‘Nee-derland’-campagne Jan Roos

BPN, de belangenvereniging Pyrotechniek Nederland, steunt het onlangs gepubliceerde initiatief Nee-derland van journalist Jan Roos in zijn strijd tegen betutteling door de overheid.
Wij zien steeds vaker dat volwassenen worden beperkt in hun keuzevrijheid doordat de Nederlandse Overheid keuzes voor ons maakt. Wij zien tegelijkertijd dat Nederlanders onderling zich steeds minder tolerant opstellen. Meer regelgeving is dan niet de oplossing. Aldus Leo Groeneveld, voorzitter BPN
Betutteling omtrent vuurwerk
De BPN, die de vuurwerkindustrie en detailhandel in Nederland vertegenwoordigt, merkt de betutteling ook binnen haar eigen branche. Voorstellen voor een vuurwerkverbod, het afschaffen van knalvuurwerk, of een verbod op siervuurpijlen. Het zijn allemaal maatregelen die gericht zijn op het oplossen van een probleem dat veelal veroorzaakt wordt door iets anders.
Dat er maatregelen worden genomen om raddraaiers en vandalisme aan te pakken, en schade en letsel als gevolg hiervan te voorkomen is logisch. Aldus Groenveld. De Branche zelf werkt daar ook al jaren hard aan, en met succes. Het aandeel letsel en schade als gevolg van vuurwerk is de afgelopen jaren gedaald. Maar tegen illegaal vuurwerk en doelbewust vandalisme is het lastig optreden. Daar veranderen deze regels niets aan. Volstrekte betutteling waarmee gewone Nederlanders die de jaarwisseling met familie en vrienden onder het genot van een oliebol, champagne en het afsteken van vuurwerk vieren worden benadeeld en een traditie de nek omgedraaid. Aldus Groeneveld.
Maar het betreft niet alleen vuurwerk. Ook Nederlandse tradities als het afsteken van paasvuren of de Sinterklaasviering staan steeds meer onder druk. Het is jammer om te zien dat de tolerantie en het relativeringsvermogen van mensen steeds verder afneemt. De introductie van allerlei betuttelende overheidsmaatregelen werkt als katalysator op dit proces, aldus Groeneveld.
Oproep tot tolerantie
Respect voor elkaar, zelf bepalen wat goed voor je is en wat niet, en aandacht voor elkaar is ver te zoeken. Het tolerante Nederland, waar we jarenlang bekend om hebben gestaan dreigt hiermee steeds meer te verdwijnen, net als onze tradities… dat kan niet de bedoeling zijn.

BRON: De Gelderlander, Rick Aalbers 12-10-18 - 'Vuurwerkverbod stimuleert handel in illegaal vuurwerk'

LICHTENVOORDE - Een vuurwerkverbod helpt niet om overlast van geknal en vernielingen tegen te gaan. Het stimuleert slechts de handel in illegaal vuurwerk, dat veel gevaarlijker is dan zijn legale broertje.
Dat zegt Leo Groeneveld, voorzitter van Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN). ,,Met legaal vuurwerk worden geen verkeersborden of brievenbussen gesloopt. Bovendien is er scherpe controle op kwaliteit en veiligheid, zo'n keuring is er bij illegaal vuurwerk niet. Het is belangrijk dat mensen beseffen dat er een groot verschil is tussen legaal en illegaal.’’

Met legaal vuurwerk worden geen verkeers­bor­den of brievenbus­sen gesloopt.
De Nijmeegse hoogleraar Ira Helsloot bevestigt de lezing van Groeneveld. ,,Een verbod bevordert inderdaad illegale handel’’, zegt de hoogleraar Besturen en veiligheid van de Radboud Universiteit, die veiligheidsbeleid van overheden onderzoekt en analyseert wat daarin werkt. Een verbod lost het probleem zeker niet op, zegt Helsloot. ,,Het is makkelijk te handhaven, want als iemand wat afsteekt weet je zeker dat het illegaal is. Maar dat is een slap argument, want overlast voorkom je er niet mee.’’

Knallen en flitsen
Desondanks pleit de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) voor een landelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen. Gemeenten mogen sinds juni zelf bepalen of ze vuurwerk rond de jaarwisseling toestaan. In Aalten wil coalitiegenoot Progressieve Partij bijvoorbeeld een algeheel vuurwerkverbod voor het buitengebied. Dit met het oog op dieren en wild, die veel last hebben van de knallen en flitsen. Deze krant onderzoekt met een grote vuurwerkenquête bovendien wat ú vindt van zo'n verbod.

Traditie
Groeneveld benadrukt dat een vuurwerkverbod onzinnig is, omdat de meeste overlast wordt veroorzaakt met vuurwerk dat al verboden is. ,,Legaal vuurwerk is eens per jaar een prachtige Nederlandse traditie die we in ere moeten houden. Illegaal geknal heeft niets met die traditie te maken, maar is gewoon triest en gevaarlijk.’’

Hoogleraar Helsloot ziet kansen voor het behoud van de traditie. ,,Als de samenleving iets wil, moet je dat als overheid veilig faciliteren. Een vuurwerkverbod bij een verzorgingstehuis begrijpt iedereen, maar wijs ook plekken aan waar wél vuurwerk afgestoken mag worden’’, zegt hij. ,,Daarbij is goede voorlichting beter dan een verbod.’’

Groeneveld onderschrijft dat van harte: ,,We moeten de vuurwerkdiscussie voeren op basis van feiten en niet een traditie verbieden die kapotgemaakt wordt door iets illegaals.’’


Weekblad De Sleutel - 23 december 2015

Voor vuurwerk moet je bij Knalkoning zijn.

OSS – Knalkoning bestaat vijf jaar en vierde dat anderhalve week geleden met een prachtige vuurwerkshow in Oss.

“Wij vonden het geweldig om te zien dat er zoveel mensen kwamen om ons feestje te vieren. Velen stonden er versteld van dat in de show alleen professioneel consumentenvuurwerk uit ons eigen assortiment is gebruikt”.

Knalkoning is een begrip in de regio als het om vuurwerk gaat. Ook dit jaar biedt Knalkoning met het enorme assortiment weer voor ieder wat wils. Gedurende het jaar selecteren de eigenaren met passie de nieuwe producten. “Bij het samenstellen van de collectie zijn wij natuurlijk altijd op zoek naar de mooiste en prijsvriendelijkste producten, maar ook naar bijzondere artikelen. Wij zijn één van de grootste dealers van Nederland wat betreft flowerbeds en bieden ook Duits vuurwerk voor Duitse prijzen. Mede door de grote keuze en sfeervol ingerichte showroom bezoeken liefhebbers uit heel Nederland ons.”  

Iedereen die voor 28 december 18.00u bestelt, krijgt gratis vuurwerk en maakt ook 5x kans op een BigBox t.w.v. €100,-. Op www.knalkoning.nl staan alle foto’s en vele filmpjes van de artikelen en kan gemakkelijk en veilig online een bestelling geplaatst worden.

“Iedereen die in de voorverkoopperiode bestelt, is er zeker van dat hij/zij een product niet misloopt tijdens de verkoopdagen. Knalkoning staat er voor alles te leveren en geen ‘vervangende’ producten aan te bieden zoals bij veel winkels wel voorkomt. De voorraad is altijd actueel.”

Knalkoning is helemaal klaar voor de verkoopdagen op 29, 30 en 31 december. Iedereen is meer dan welkom op de Gasstraat Oost 30-F te Oss.

Weekblad De Sleutel - 9 december 2015

Knalkoning geeft vuurwerkshow in Oss.

OSS – Knalkoning opent dit jaar voor de vijfde keer op rij zijn deuren voor vuurwerkliefhebbers uit het hele land. Wat Knalkoning betreft tijd voor een feestje.

Op zaterdag 12 december geeft Knalkoning een vuurwerkdemo met finale.

“De avond start om 19.30 uur met een demo van 24 producten uit de collectie van onze vuurwerkwinkel. Deze producten worden een voor een afgestoken om een goed beeld van het product te geven. Door de verplichte veiligheidsafstand van 60 meter staat het publiek wel wat verder van het vuurwerk af ten opzichte van het afsteken in eigen straat.” De prijsklasse van de producten uit de demo varieert van € 3,90 tot € 169,-.

Om de avond goed af te sluiten, volgt er na de demo een finaleshow. “Om ons feestje compleet te maken en iedereen alvast in de eindejaarsstemming te krijgen, trakteren wij graag op een mooie finale. Voor de eindshow worden vele potten, waaiercakes en flowerbeds gebruikt. Toegang is uiteraard gratis.”

De show vindt  plaats aan de Spitsbergerweg te Oss, op het weiland naast RKVV Deso. Op last van de gemeente wordt de Spitsbergerweg die avond afgesloten van 18.30 tot 20.30 uur. Parkeren kan op het grote parkeerterrein aan de Rusheuvelstraat. De hekken van het sportpark zijn open, waardoor het publiek binnendoor kan lopen naar de show.

“Houdt onze website goed in de gaten voor de laatste informatie over de demo. Bij (te) slecht weer wordt de show bijvoorbeeld verplaatst naar zaterdag 19 december.” Nog een laatste tip van Knalkoning. “De show wordt gegeven op een weiland. Als er veel regen is gevallen, komen laarzen misschien goed van pas!”

Meer informatie over de vuurwerkshow van Knalkoning is te vinden op www.knalkoning.nl/vuurwerkshow.

Weekblad Regio Oss en De Sleutel - december 2014

Voor vuurwerk moet je bij Knalkoning zijn.

OSS – De sinterklaascadeaus zijn nog maar net uitgepakt en we maken ons al weer klaar voor kerst en oud en nieuw. De laatste uren op het werk vliegen voorbij en we staan weer in de rij voor de oliebollen en appelflappen.  Iets wat natuurlijk ook niet mag ontbreken is een mooi stukje vuurwerk. Iets waar ze bij Knalkoning  alles vanaf weten.

Knalkoning is namelijk één van de grootste vuurwerkdealers  van Noord-Brabant en heeft de grootste opslag van Oss. Een begrip in de regio. Jaarlijks bezoeken de eigenaren besloten shows van vele importeurs en selecteren zij persoonlijk de mooiste en prijsvriendelijkste  producten. Het uitgebreide assortiment van Knalkoning bestaat dit jaar uit ruim 250 producten  en meer dan 80 knalaanbiedingen. “Veel van onze producten ziet u niet terug bij andere winkels in de regio, omdat alleen Knalkoning deze merken mag verkopen. Wij zijn één van de grootste dealers van Nederland wat betreft flowerbeds en bieden ook Duits vuurwerk voor Duitse prijzen. Liefhebbers uit heel Nederland bezoeken ons.”

Wie uiterlijk 28 december - 18.00 uur een bestelling plaatst, krijgt er dit jaar bij Knalkoning prachtig kwaliteitsvuurwerk van Royal Fireworks bij. Ook iets wat u nergens anders vindt. Op de website www.knalkoning.nl vindt de klant alle foto’s en vele filmpjes van de artikelen en kan gemakkelijk en veilig online een bestelling gedaan worden. “Iedereen die in de voorverkoopperiode bestelt, is er zeker van dat hij/zij een product niet misloopt tijdens de verkoopdagen. Knalkoning staat er voor alles  te leveren en geen ‘vervangende’ producten aan te bieden zoals bij veel winkels wel voorkomt.”

In Nederland wordt al vanaf het jaar 1600 vuurwerk afgestoken. Veel mensen weten niet dat vanaf 2012 ook elke dag van het jaar categorie 1 vuurwerk  verkocht én afgestoken mag worden. “Helaas is de regelgeving voor veel mensen, ook ambtenaren, niet duidelijk en komen er vaak onterecht klachten voor. Dit zet de traditie en de vuurwerkbranche helaas onnodig in een slecht daglicht. Wij hopen dat hier meer aandacht aan besteed gaat worden.”

Knalkoning is helemaal klaar voor de verkoopdagen op 29, 30 en 31 december. “Onze showroom is in december bijna dagelijks geopend. Wij nemen graag de tijd om de klant goed te informeren en filmpjes van de producten te laten zien.” Iedereen is meer dan welkom om eens rond te komen kijken op de Gasstraat Oost 30-F te Oss.

Weekblad Regio Oss - december 2013

Knalkoning pakt groots uit

OSS –Knalkoning, gevestigd aan de Gasstraat Oost 30F in Oss, pakt ook dit jaar weer groots uit als het om vuurwerk gaat. Knalkoning heeft dit jaar ruim 250 artikelen in het assortiment en de verkoopbalie is verlengd, zodat alles op de verkoopdagen nog vlotter kan verlopen.

Knalkoning is helemaal klaar voor de verkoop op zaterdag 28 (8.00 tot 22.00 uur), maandag 30 (8.00 tot 22.00 uur) en dinsdag 31 (8.00 tot 19.00 uur) december. Zondag 29  december is geen verkoopdag, maar er kan in de winkel wel besteld worden van 12.00 tot 16.00 uur. “Het afgelopen half jaar hebben we natuurlijk weer vuurwerkshows van verschillende importeurs bezocht om te komen tot de beste selectie van kwaliteitsproducten”, vertellen eigenaren Mirjam Kool en Dennis Arler. “Zo springen bij het nieuw geselecteerde Royal Fireworks de mooie kleuren van de effecten eruit.” Andere bekende merken bij Knalkoning zijn Rubro, Marijn en het Duitse Vuurwerk24-Heron. “Met name de flowerbeds waren vorig jaar erg populair.  Daar hebben we nu extra rekening mee gehouden: mensen kunnen kiezen uit maar liefst 25 varianten.” Volgens de twee vuurwerkliefhebbers weten de klanten de weg naar de winkel inmiddels goed te vinden. “We krijgen van onze klanten terug dat Knalkoning een begrip aan het worden is. En niet alleen in de regio; ook  mensen uit bijv. Noord- en Zuid-Holland bezoeken onze showroom.” Voor iedere doelgroep heeft Knalkoning wel iets: speciale effecten voor de liefhebber, pakketten voor de hele familie, kindervuurwerk, leuke knallers voor de jeugd en natuurlijk ook pijlen. Bij de ruim 50 knalaanbiedingen loopt de korting soms op tot 50%. “Omdat we zelf liefhebbers zijn, weten we wat we verkopen. Zo kunnen we mensen goed voorlichten.” Het vuurwerk is ook online te bestellen via www.knalkoning.nl. Op dinsdag 31 december wordt er bij Knalkoning soms een stukje vuurwerk gedemonstreerd. Zo weten de klanten pas echt wat ze in huis halen.

Weekblad Regio Oss - december 2012

‘Liefhebbers uit heel Nederland bezoeken ons’

OSS –  Vuurwerkliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Ze hoeven dit jaar niet meer naar Duitsland te rijden want Knalkoning aan de Gasstraat Oost 30-F in Oss verkoopt de Heron-lijn van Vuurwerk 24 voor dezelfde prijzen.

Behalve vuurwerk van deze Duitse importeur verkoopt Knalkoning artikelen van de Nederlandse importeur Rubro, die tevens Belgische producten levert. Ook verkopen eigenaren Dennis Arler en Mirjam Kool vuurwerk van Marijn en hebben zij een groot assortiment flowerbeds. Ook de collectie voor de jeugd is lekker uitgebreid met veel knal en kleine siereffecten. “We gaan voor scherp geprijsd kwaliteitsvuurwerk dat ook in professionele shows wordt gebruikt. Liefhebbers uit heel Nederland bezoeken ons vanwege onze collectie. Tussen Den Bosch en Nijmegen is geen enkele dealer te vinden die dit ook verkoopt.” De totale collectie telt zo’n 250 verschillende artikelen. Vorig jaar waren dat er honderd. “We doen ons best om ook dit jaar weer alle artikelen uit ons hoofd te kennen. We weten waar we over praten omdat we al lang actief zijn in de vuurwerkwereld. Klanten waarderen dat omdat ze duidelijk advies krijgen.” www.knalkoning.nl


Weekblad Regio Oss - december 2011

‘Sier met felle kleuren en harde knal’

OSS – De gemeente Oss heeft er een nieuwe vuurwerkwinkel bij: Knalkoning. De zaak aan de Gasstraat Oost 30f levert onder andere  kwaliteitsvuurwerk van importeur Marijn.

“Anders dan de standaard vuurwerklijnen wordt het vuurwerk uit China op verzoek van Marijn samengesteld. Het komt bovendien uit een ander deel van het land. Deze importeur voldoet natuurlijk aan alle gestelde veiligheidseisen, maar zoekt wél de grenzen op. Dat betekent: siervuurwerk met felle kleuren en harde knallen”, zegt Mirjam Kool, die samen met Dennis Arler het initiatief heeft genomen om met de eigen vuurwerkwinkel te starten. Ze houden zich al zeven jaar bezig met vuurwerkverkoop en komen, zoals ze het zelf zegt, uit een ‘vuurwerkfamilie’.

Populair
Uniek aan de collectie van Marijn, die bestaat uit potten, pakketten en pijlen, is ook de eigenzinnige Nederlandse naamgeving. Zo heet de singleshot ‘Binkie’ en is er de ‘menselijkheidslijn’, die bestaat uit potten met namen als ‘Jaloers’, ‘Hoogmoed’ en ‘Woede’. “Aanvankelijk denk je: wat gék. Maar ondertussen wordt dit vuurwerk erg goed ontvangen. Zo is de ‘Binkie’ populair onder vuurwerkliefhebbers vanwege de harde knal en heeft de menselijkheidslijn al diverse prijzen gewonnen.” Behalve deze collectie beschikt Knalkoning ook over de Swiss-lijn, bestaande uit diverse pakketten met zowel potten als pijlen. Voor jongeren zijn de bekende babypijltjes en kanonslagen verkrijgbaar. Het complete assortiment kan worden bezichtigd aan de Gasstraat Oost, maar ook online (www.knalkoning.nl). De verkoopdagen zijn op donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 december. Ook op deze dagen gelden diverse aanbiedingen. Telefonisch is Knalkoning bereikbaar via (06) 23 32 78 12.